Functionele en nutritionele biologie

Nutritionele en functionele geneeskunde is erop gericht om de werking van de cellen, weefsels en organen te optimaliseren. Zowel in het kader van preventie als van genezing is ze onmisbaar voor de gezondheid van de patiënten. SYNLAB ontwikkelde gesofistikeerde nutritionele analyses om verschillende gezondheidstoestanden te kunnen evalueren. Deze testen liggen aan de basis van een preventieve en gepersonaliseerde geneeskunde die streeft naar de optimale gezondheid van de patiënt. SYNLAB Heppignies, het laboratorium in de buurt van Charleroi, is een excellentiecentrum van de groep SYNLAB dat een specialisatie heeft ontwikkeld in de realisatie en interpretatie van de nutritionele en functionele analyses.

Performante tools

De resultaten van de nutritionele en functionele medische analyses zijn vergezeld van een grafische voorstelling van de resultaten die de interpretatie ervan vereenvoudigd. Onze technici implementeren de nieuwe analyses en valideren de resultaten op technisch vlak, onder toezicht van de expert-biologen die ze valideren op medisch vlak. Voor de interpretatie van complexe resultaten beschikken de artsen ook over een wetenschappelijke ondersteuning. Steunend op de recentste publicaties en klinische studies ontwikkelt een wetenschappelijk comité voortdurend nieuwe testen.

Alleen een arts kan de informatie correct interpreteren die verband houdt met de volgende bilans.

Functionele darmstoornissen komen veel voor en treffen bijna 20% van de bevolking. Deze aandoeningen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Veroudering is een fysiologisch natuurlijk proces dat echter pathologische veranderingen kan ondergaan. Wanneer de staat van goede gezondheid of welzijn aanhoudt met de leeftijd, spreken we van succesvol ouder worden.

Het lipideprofiel van uw patiënt houdt rechtstreeks verband met zijn cardiovasculair risico.

Overgewicht en zwaarlijvigheid zijn belangrijke problemen voor de volksgezondheid. Zwaarlijvigheid is een risicofactor bij meerdere ernstige aandoeningen zoals cardiovasculaire ziekten en kanker.

Pathologische stress is niet beperkt tot een ongemak of een verstoring in de kwaliteit van het leven van de patiënt. Vandaag de dag wordt stress beschouwd als een belangrijke risicofactor in cardiovasculaire, metabolische en nog andere ziekten.

Amnesie maakt onderdeel uit van en komt vaak voor bij cognitieve stoornissen. De prevalentie van amnesie neemt toe met de leeftijd. Functionele klachten met betrekking tot het geheugen verschijnen soms op jonge leeftijd, zelfs bij kinderen, adolescenten of jonge volwassenen.

Depressie is een belangrijke ziekte o.w.v. haar hoge prevalentie. Depressie kan optreden op alle leeftijden en is invaliderend. Depressie kan leiden tot zelfmoord. Depressie kan effectief worden behandeld met antidepressiva en/of psychotherapie.

Fibromyalgie wordt gekenmerkt door een aanhoudende verhoogde perceptie van gelokaliseerde of diffuse pijn, meestal in combinatie met een functionele stoornis zoals vermoeidheid, angst of stemmingschommelingen, aanpassingsmoeilijkheden en/of een slaapstoornis.

SYNLAB Belgium SRL | Avenue Alexander Fleming, 3 - 6220 Heppignies | Téléphone : (067) 89 54 32 | TVA: BE 0453 111 546

 

Credits