Pathologische anatomie

Anatomopathologie of pathologische anatomie, is de medische specialisatie die de macroscopische (met het blote oog) en microscopische (onder de optische of electronenmicroscoop) morfologische veranderingen in de architectuur van de organen of weefsels en/of de cellen van het organisme bestudeert.

Door de veranderingen of letsels van de weefsels en/of cellen te identificeren, kunnen tal van ziekten worden gediagnosticeerd. Artsen die in deze discipline gespecialiseerd zijn noemen we anatomopathologen of pathologen.

Het eerste werk over anatomopathologie werd in 1679 geschreven door Théophile Bonet, arts in het Zwitserse Genève. De moderne anatomopathologie zet haar eerste stappen begin 18e eeuw met de Italiaanse arts Giovanni Battista Morgagni. In de 19e eeuw levert de Duitse arts Rudolf Virchow een fundamentele bijdrage tot de discipline zoals wij ze vandaag kennen. De eerste onafhankelijke leerstoel in deze discipline werd in 1819 opgericht aan de universiteit van Straatsburg door de Franse arts Jean Lobstein.

Alle activiteiten van het Centrum voor anatomopathologie van SYNLAB Belgium worden onderworpen aan een kwaliteitszorgsysteem gebaseerd op de ISO15189.

Het laboratorium is gevestigd op de Waterloosesteenweg 200 in 1640 Sint-Genesius-Rode.

Het team van het Centrum voor anatomopathologie bestaat uit:

Pathologen:

  • Dr. Olivier Delhove - Arts gespecialiseerd in de anatomopathologie, tel.: 02 / 850 95 78 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.e

Cytotechnici die verantwoordelijk zijn voor de cytologische cervico-vaginale screening

Medische secretaressen :  

  • 02 / 345 99 38
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaressen verantwoordelijke voor de facturatie: 

  • 010 / 68 51 15
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwaliteitsverantwoordelijke:

  • 02 / 345 66 41

SYNLAB Belgium SRL | Avenue Alexander Fleming, 3 - 6220 Heppignies | Téléphone : (067) 89 54 32 | TVA: BE 0453 111 546

 

Credits