Hoe bereidt u zich voor?

Nuchter zijn betekent dat u sinds 8 tot 12 uur niet hebt gegeten of gedronken. Water drinken is wel toegestaan vóór een bloedafname. Er wordt aanbevolen om in die periode ook niet te roken.

Wat als ik geneesmiddelen neem tijdens een bloedafname? Er zijn 3 situaties mogelijk:

Tijdens de duur van de test mag u niet drinken, eten of roken. U moet in de wachtzaal op een stoel zitten. Lichaamsbeweging verhoogt het glucosemetabolisme. Indien nodig mag u naar het toilet gaan. Als u zich onwel voelt, moet u een zorgverstrekker verwittigen. Als u moet braken van het drankje, wordt de test geannuleerd. De zorgverstrekker zal u uw voorschrift teruggeven en u vragen om op een andere dag terug te komen.

OPGELET: Controleer of de totale duur van de test binnen de openingsuren van het afnamecentrum past! Hoe verloopt de test? Koop een TRH ampul bij de apotheker. De ampul kan ook worden geleverd door het laboratorium.  De patiënt moet nuchter zijn en mag geen koffie hebben gedronken (alleen water is toegestaan). Tijdens de hele test moet hij rusten.

Nadat u hebt geürineerd en zorgvuldig de penis en de handen hebt gewast, moet u masturberen en ejaculeren in een steriel recipiënt, bijvoorbeeld een 'urinepotje'. Het staal mag niet worden opgevangen in een condoom of met 'coïtus interruptus'. Het hele ejaculaat moet worden opgevangen!

De collectie van 24-uurs urine is nuttig om verschillende parameters te meten en om na te gaan of de nieren of het organisme correct functioneren.

Werkwijze voor urineverzameling met het oog op een bacteriologische analyse voor de opsporing van een urineweginfectie of een urinebuisinfectie.

Een hematoom kan ontstaan in verschillende geïsoleerde of gecombineerde situaties. Een hematoom geneest spontaan in enkele dagen tijd.

SYNLAB Belgium SRL | Avenue Alexander Fleming, 3 - 6220 Heppignies | Téléphone : (067) 89 54 32 | TVA: BE 0453 111 546

 

Credits