Spermogram

Opgelet: De kwaliteit van de resultaten hangt sterk af van de manier waarop het staal werd genomen!

Het staal moet worden genomen na een periode van seksuele onthouding van 2 tot 5 dagen. Het tijdstip en de datum van afname zijn vermeld op de aanvraag. Het staal moet binnen 30 minuten naar het laboratorium worden gebracht. Tijdens het vervoer moet het staal op lichaamstemperatuur worden gehouden (bijvoorbeeld in de binnenzak van een kledingstuk). Het sperma moet in het laboratorium (niet in een afnamecentrum) toekomen van maandag tot zaterdag tussen 9 en 12 uur. Verwittig de secretaresse zodra u het staal hebt binnengebracht. Het moet immers onmiddellijk worden behandeld.

Afname van het sperma
Nadat u hebt geürineerd en zorgvuldig de penis en de handen hebt gewassen, moet u masturberen en ejaculeren in een steriel recipiënt, bijvoorbeeld een 'urinepotje'. Het staal mag niet worden opgevangen in een condoom of met 'coïtus interruptus'.
Het hele ejaculaat moet worden opgevangen!

Na vasectomie blijft de man vruchtbaar zolang er spermatozoïden circuleren in het spermavocht (meestal +/- 3 maanden). Na 3 maanden (minstens een twintigtal ejaculaties) moet de patiënt op controle komen. Doorgaans volstaat één spermogram (zonder spermatozoïden) om uit te maken of de patiënt onvruchtbaar is.

Opgelet: het spermogram wordt niet uitgevoerd op al onze sites. Gelieve contact op te nemen met het laboratorium van uw keuze om na te gaan hoe wij u best helpen.

SYNLAB Belgium SRL | Avenue Alexander Fleming, 3 - 6220 Heppignies | Téléphone : (067) 89 54 32 | TVA: BE 0453 111 546

 

Credits